Stenkastning mot polis efter larm om skadegörelse

Av: Hans Österman

Publicerad:
Uppdaterad:

Polisen larmades om skadegörelse i Brandkärr i Nyköping.

Patrullen som kom dit attackerades med stenar och fick backa undan i väntan på förstärkning.

Samtidigt sattes bildäck i brand i området.

Kring midnatt larmades polisen om skadegörelse i bostadsområdet Brandkärr. En patrull skickades dit och mötte ett gäng på 15–20 personer som kastade sten, uppger Joel Gerdin, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral:

– De backade undan och begärde förstärkning. Totalt har vi haft ett tiotal patruller på plats. De kommer vara kvar hela natten, säger han.

1 av 2 | Foto: Pontus Stenberg

Inga poliser skadades i attacken, men en polisbil har fått skador på en ruta.

– Vi har inlett en förundersökning om våldsamt upplopp. Den här gruppen av ungdomar och unga vuxna har gått till gemensamt angrepp mot patrullen. Mer än en polis har fått stenar kastade mot sig.

Samtidigt sattes två bildäck i brand på en gångväg i området och en skola i närheten fick en eller flera rutor krossade, uppger polisen.

– Vi har lyckats återställa ordningen och fått gärningsmännen att lämna platsen de var på. Men vi har inte fått tag i någon, säger Joel Gerdin.

Nattens händelser är inte första gången i sommar som det är oroligt i Brandkärr. Så sent som förra helgen blev polisen attackerad i området.

– Det har varit två tidigare tillfällen de senaste två veckorna då poliser har fått stenar kastade på sig, säger Joel Gerdin.

I onsdags röt polisen i Nyköping ifrån i ett inlägg på Facebook.

– Det handlar om en liten klick ungdomar som inte vill att polisen ska vara här, sa områdespolisen Frida Thörn, en av de attackerade, till SVT.

Publicerad:

LÄS VIDARE