Farliga föremål hittade vid fastighet

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Johan Nilsson, TT

Misstänkt farliga föremål har hittats på Industrigatan i centrala Malmö.

Larmet inkom 15.45.

Polis och Nationella bombskyddet är på plats.

Platsen är avspärrad.

– Det är någon typ av klädinsamling på adressen. Bland säckarna och prylarna hittas föremålen som man tycker ser konstiga ut och därför kontaktas polisen, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson polisen region Syd.

Ett antal byggnader och verksamheter inom området evakueras på människor.

– Första polispatrullen som kommer dit bedömer att det inte kan uteslutas att föremålen är farliga och då tar vi dit bombtekniker. De gör bedömningen att det kan vara farliga föremål och därför hanterar vi det därefter, säger Rickard Lundqvist.

Arbetet med att hantera föremålen pågår.

Industrigatan är avstängd för fordons- och gångtrafik mellan Östra Farmvägen och Scheleegatan. Dessutom är järnvägstrafiken intill stoppad men enligt polisen går endast godstrafik där.

Uppdatering: Föremålen har oskadliggjorts av bombskyddstekniker och ska undersökas på plats av kriminaltekniker. Industrigatan är nu öppen för trafik och så även trafiken på järnvägen. Avspärrningen är dock kvar vid fastigheten där föremålen hittades.

Enligt uppgifter till polisen kom föremålen från en återvinningsstation i Staffanstorp. Polis och Nationella bombskyddet åkte dit för att undersöka om fler misstänkt farliga föremål kunde hittas. Platsen var avspärrad, men inga misstänkta föremål anträffades. Avspärrningen är nu även där hävd.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN