Planerar stor spelning – datum satt i juni

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Inkonst planerar för en stor fest när coronarestriktionerna lättat.
Foto: Pressbild
Inkonst planerar för en stor fest när coronarestriktionerna lättat.

Coronapandemin har lamslagit konsertscenerna runt om i världen.

I Malmö planerar Inkonst för ett stort evenemang när restriktionerna lättat. Det preliminära datumet är satt redan till den 12 juni.

– Av rent tekniska skäl kan vi inte gå ut och sälja biljetter om vi inte har ett datum, säger Emanuel Sundin, producent.

Kulturscenen Inkonst har på sin Facebooksida gått ut att de planerar ett större evenemang. ”Weekender” ska pågå i två dagar och totalt 16 akter ska då uppträda i lokalerna på Rådmansvången.

”Snart nog kommer dagen då det är dags att kasta av sig den befläckade Netflix-filten och snöra på sig dansskorna igen. Och då är vi redo för er. En hel weekend fylld med allt det som vi alla längtat efter men inte fått hänge oss åt. Lineup: Alla. På golvet: Alla”, skriver Inkonst på sin Facebooksida.

– Vi vill ge vår publik ett ljus i slutet av tunneln. En liten strimma av ljus att se framemot men också lite av en hommage till alla klubbaktörer och crew som gjort grejer på Inkonst de senaste åren och gjort vår klubbscen till det den är i dag, säger Emanuel Sundin, producent för klubben.

Den som bestämmer sig för att köpa förköpsbiljetter möts av de preliminära datumen för evenemanget - 12–14 juni.

”Är väldigt preliminärt”

– Det är väldigt preliminärt i och med att det tar lite tid att få ihop 16 crews som kör. Det tar lite tid och är ett arbete vi påbörjade för några veckor sen. Då hade man kanske en lite mer positiv syn på juni, säger Emanuel Sundin.

I inbjudan framgår det tydligt att det är ett preliminärt datum och att evenemanget kommer att flyttas fram om det inte kan genomföras som önskat. Biljetterna kommer då att gälla till de nya datumen.

Emanuel Sundin är tydlig med att de är noga med att följa restriktionerna och rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten.

– Vår prioritet är alltid säkerheten men det sitter egentligen där för att vi av rent tekniska skäl inte kan gå ut och sälja biljetter om vi inte har ett datum. Det är inte mer spännande än så egentligen. Datumet kan komma att flyttas men oavsett så blir det av.

”Inga förhastade beslut”

Myndigheterna har pekat på att Skåne kan komma att få sin coronapeak i månadsskiftet maj/juni och evenemanget på Inkonst kommer att genomföras så fort restriktionerna släppt, arrangörerna själva känner att det är säkert och publiken är trygg.

– Vi tar inga förhastade beslut utan vill ge det här till alla Malmös klubbaktörer, vår publik och de som är intresserade av elektronisk och experimentell musik i Malmö.

Likt de flesta andra klubbmiljöer i omvärlden har Inkonst fått ställa in flera evenemang till följd av coronakrisen.

– Det finns ingen konflikt mellan att vi planerar ett arrangemang på ett preliminärt datum, som till och med kan flyttas efter de restriktioner som finns, och att andra arrangemang ställts in.

Kan skjutas på länge

Att det kommer bli av redan i juni tycks verka otroligt, även om det är ett föränderligt och osäkert läge, men Emanuel Sundin ser inget slut på hur länge de kan skjuta fram på evenemanget.

– Hur länge som helst är det enkla svaret.

Han utvecklar:

– Vi vet att det inte ser jätteljust ut men när den dagen kommer att restriktionerna lyfter och det känns säkert får vi titta på nya datum.

Publicerad:

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%