Åtta döda i tillslag i orolig saudisk region

avTT

Säkerhetsstyrkor i Saudiarabien har dödat flera människor på ön Tarout i den i huvudsak shiamuslimska regionen al-Qatif, enligt den saudiska tv-kanalen Al-Hadath.

Säkerhetsstyrkor i Saudiarabien har dödat åtta människor på ön Tarout i den i huvudsak shiamuslimska regionen al-Qatif, enligt den statliga nyhetsbyrån SPA. De dödade ingick i en "terroristcell" och inga civila eller medlemmar i säkerhetsstyrkorna har dödats, enligt SPA.

Det oljeproducerande området i östra Saudiarabien är en återkommande källa till konflikter mellan landets konservativt sunnimuslimska regering och shiiter som anser sig vara diskriminerade och marginaliserade. Säkerhetsstyrkorna genomför ofta insatser i regionen och senast i januari i år och i september i fjol krävdes dödsoffer vid sådana operationer, enligt saudiska medier.

Många dödsdomar har också utfärdats och verkställts i regionen för påstått spioneri för Saudiarabiens arvfiende, det shiamuslimskt dominerade Iran.

Enligt olika människorättsorgan klistrar Saudiarabien etiketten terrorist också på ett brett spektrum av oppositionella.