Pojke drunknade under bad i bassäng i Falsterbo

En pojke, under 15 år gammal, har drunknat under bad tillsammans med sin skolklass.

Nu sluter såväl pojkens skola som kommunen upp i krisen.

– Det har i dag varit en djupt tragisk olycka, säger Stefanie Sennevall, tillförordnad utbildningschef i Vellinge kommun.

Vid klockan 13.30 larmades SOS om en befarad drunkning i Falsterbo.

Två timmar senare meddelar Tångvallaskolan att en av skolans elever avlidit.

– Det har i dag varit en djupt tragisk olycka med ett barn som avlidit på Tångvallaskolan. Våra tankar först och främst med den drabbade familjen men också med elevens klasskamrater och berörd personal, säger Stefanie Sennevall, tillförordnad utbildningschef i Vellinge kommun, i ett pressmeddelande.

Skolan öppnar samlingsplats

Enligt polisen rör det sig om en pojke, under 15 år gammal. Polisen uppgav först att drunkningen skedde under en simlektion, vilket man senare korrigerade. En skolklass med lärare var på plats för att bada i bassängen.

Tångvallaskolan kommer att hålla matsalen öppen till klockan 20 i kväll för elever och vårdnadshavare som har frågor och vill ha stöd. Vellinge kommun har satt igång krisstödet för att avlasta elever, vårdnadshavare och personal.

I morgon kommer en minnesstund att hållas på skolan.

– Vårt fokus från kommunen just nu är att ta hand om eleverna på skolan och vårdnadshavare. Vi ber alla att respektera familjens sorg och traumat som drabbat Tångvallaskolans elever och personal, säger Sennevall i ett uttalande.

Polis och ambulans på plats.
Polis och ambulans på plats.

Ska utredas grundligt

Polisen skriver att händelsen utreds som en arbetsplatsolycka.

”Inom ramen för denna utredning undersöker polisen om någon kan anses vållande till pojkens död. Det finns ingen konkret misstanke om brott och ingen person är delgiven misstanke om brott”, skriver polisen och understryker att man grundligt kommer att utreda händelseförloppet.

Barnets anhöriga är underrättade.

Publisert: