Lyxbedragare lurade student på 400 000 kronor

Studenten trodde att hon mött en rik finansman på en dejtingsajt för ”elitsinglar”.

Men den 32-årige mannen var inte så välbärgad som han gav skenet av.

I stället lurade han henne på över 400 000 kronor.

Det är inte första gången som mannen döms för grovt bedrägeri. Så sent som 27 mars i fjol dömdes 32-åringen för ett nästan identisk brott, enligt Uppsala tingsrätt. Han var dessutom villkorligt frigiven för ett annat brott när han vilseledde den kvinnliga studenten i Uppsala.

Bluffkonto och falska uppgifter

Kvinnan träffade mannen som hon senare föll för via dejtingsidan inner Circle i november i fjol. Hon trodde att han var en ”solid affärsman med en extravagant livsstil”. Han hade berättat för henne att han köpt lägenheter med bonusar och att hans familj äger en herrgård, vilket inte stämmer.

Han tog även med kvinnan till Dominikanska republiken efter bara tre dejter. En gest som ”ägnat att invagga henne i tron att [han] var en mycket förmögen person”, skriver tingsrätten i domen.

32-åringen ska också ha ljugit om sin pappas död, fabricerat ett konto och nyttjat en falsk handling för att få kvinnan att tro att hon fått pengar av honom. Hon har sedan ”återbetalat” en del av beloppet via swish och fakturor för ett kreditkort som de båda använt.

Förnekar brott

Mannen nekar till brott. Men enligt tingsrätten har kvinnan, vittnen och spår bevisat motsatsen. Lyxbedragaren ska betala 438 242 kronor till kvinnan och döms till ett års fängelse för grovt bedrägeri.

Publisert:

LÄS VIDARE