Nu kan du ge de tre åsnevännerna ett nytt hem

Ketty, Herbert och Hilma är alla matglada, fyrbenta och vill gärna bo tillsammans.

Deras tidigare ägare har brustit när det kommer till att ta hand om de tre åsnevännerna. Därför letar de nu efter ett nytt hem – kanske är det hos dig?

De tre åsnorna Ketty, Herbert och Hilma har inte haft den bästa starten på livet. Åsnorna har bott på en en gård i Fyrbodal i Västra Götaland, men gårdens ägare har inte tagit hand om sina djur väl.

Under flera år har Lässtyrelsen haft koll på ägaren då denna haft en bristande djurhållning. Då ägaren av gården inte bättrat sig beslutade länsstyrelsen för att omhänderta djuren, något Ttela rapporterat om.

På gården fanns några får, en häst och de tre åsnorna Ketty, Herbet och Hilma.
Djuren från gården har nu klarat länsveterinärens granskande öga och bedöms vara i så bra skick att de kan säljas.

Åsnetrion vill helst fortsätta bo ihop

Därför finns just nu tre annonser på myndighetens hemsida för den som är sugen på att adoptera en åsna – eller tre. Alla tre beskrivs som matglada, men bara Ketty går att leda. Herbert i sin tur är aningen skygg, men tycker om att bli klappad och pysslad med.

– Herbert och Hilma är ju väldigt förtjusta i varandras sällskap. De tycker väldigt mycket om att vara tillsammans. Därför skrev vi det i annonsen, att de helst säljs tillsammans, säger Linnea Rudbäck, administrativ handläggare på länsstyrelsens enhet för veterinär- och djurskydd till Ttela.

Värdet på åsnorna ligger på 10 000 kronor styck enligt myndigheten. Men det viktigaste är inte pengarna – huvudsaken är att de mår bra. Hittills så har 26 intresseanmälningar kommit in.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN