Coronapandemin

Djurparken kan tvingas avliva djur – på grund av coronaviruset

Av: 

Claes Olsson

Isbjörnar på Köpenhamns zoo. Arkivbild.
Isbjörnar på Köpenhamns zoo. Arkivbild.

NYHETER

Den tillfälliga nedstängningen av Köpenhamns zoo får enorma konsekvenser. Nu ligger man 25 miljoner danska kronor back, och kan tvingas avliva djur för att få djurparken att gå runt.

– Det kostar att ha djur, säger vd:n Jörgen Nielsen till Ekstra Bladet.

Köpenhamns zoo ska slå upp portarna igen den 8 juni efter att ha haft stängt en längre tid på grund av coronaviruset. Men djurparken går på knäna ekonomiskt och kan tvingas till stora förändringar.

– Nästa månad kommer vi ha ett underskott på 25 miljoner, säger Jörgen Nielsen, vd för Köpenhamns zoo, till Ekstra Bladet.

Hade hoppats på tidigare öppning

Nu behöver man skära ner på kostnaderna. Antingen genom att dra ner på personal eller genom att minska antalet djur. De kan behöva flytta till en annan djurpark eller helt enkelt avlivas.

– Jag klarar inte av att använda ordet ”avliva”. Det ger en grym bild. Vi måste minska djurbeståndet, minska antalet djur, säger Jörgen Nielsen till tidningen.

Personalen hade förberett sig i flera dagar för att få öppna på måndagen den 11 maj. Men nu ser det ut att bli först den 8 juni, vilket försvårar den ekonomiska situationen.

ANNONS

20% Rabatt på solskydd & solkräm för alla hudtyper och behov! - Lloyds Apotek

Extern länk från LloydsApotek

Beställ här

Publisert:

LÄS VIDARE

16 saker du måste veta om Netflix ”Tiger king”

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

Köpenhamn

Zoo

Djur & natur

Coronaviruset

Djurskydd