Ertappades med spjut i skogen – åtalas

Av: Adelina Storkaas

Publicerad:
Uppdaterad:

En 34-årig man hade knivar, yxa och spjut i skogen i början av juni.

Nu åtalas han vid Uppsala tingsrätt för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Knivar, verktyg och olika typer av tillhyggen låg i ryggsäcken som 34-åringen hade med sig till skogen.
Foto: Polisen
Knivar, verktyg och olika typer av tillhyggen låg i ryggsäcken som 34-åringen hade med sig till skogen.

Mannen har själv berättat i förhör med polisen att han inte hade för avsikt att göra någon illa med de olika verktygen och tillhyggena som han hade med sig till skogen i Enköpings kommun den 1 juni i år. Han ville bara ha lite lugn och ro.

– Jag skulle tälja en pinne, eller en walkings stick, en vandringspinne, har han sagt apropå knivarna och spjutet som polispatrullen ertappat honom med.

De andra verktygen kunde han behöva till bland annat cykeln, förklarade han. Det enda han inte kunde förklara var hammaren, som han inte visste varför han släpat med sig.

Kan användas som vapen

Åklagaren som yrkar på brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål anser dock att föremålen var ägnade att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa. Han hade inte befogenhet att ha yxa, hammare, hopfällbar såg, två knivar och ett spjut på allmän plats, står att läsa i åtalet.

34-åringen åtalas även i Uppsala tingsrätt för ringa narkotikabrott vid samma tillfälle och ett annat tillfälle samt olaga intrång. Han har erkänt samtliga brott i förhör.

Publicerad:

LÄS VIDARE