Knivdåd terrorutreds – mannen "hörde röster"

avTT

Publicerad:
Foto: Kamil Zihnioglu/AP/TT
Poliser utanför polishögkvarteret i Paris efter torsdagens attack.

Torsdagens knivdåd på ett polishögkvarter i Paris – där fyra poliser höggs ihjäl – kommer att utredas av en särskild antiterroråklagare, enligt källor inom rättsväsendet.

En bild av den 45-årige gärningsmannen, som sköts ihjäl av en annan polis, börjar framträda i franska medier. Mannen arbetade med it i polishuset och hade gjort det sedan 2003, utan att väcka några särskilda misstankar. Han hade nyligen konverterat till islam.

Mannens fru har sagt i förhör att han var upprörd och betedde sig konstigt kvällen innan attacken. Han hade då hört röster, berättar källor nära utredningen.

Polisen utesluter ingenting när det gäller motiv och tittar på möjliga terrorkopplingar, sade Paris polischef Didier Lallement på en presskonferens på fredagen.

Det var vid lunchtid på torsdagen som mannen angrep fem personer på sin arbetsplats med en kökskniv och dödade fyra. Han lystrade sedan inte till varningar från en femte polis innan denne sköt ihjäl honom utanför byggnaden, rapporterar tidningen Le Parisien.

Publicerad: