Besökare på Skövde Pride misshandlad av NMR

Pridefestivalen i Skövde hölls under lördagen.

Anhängare till Nordiska motståndsrörelsen tågade i samband med detta och ska ha misshandlat en person vid Prideområdet.

– Personen fördes till sjukhus med sprucken läpp och eventuellt en tand utslagen, säger Christer Fuxborg vid polisens ledningscentral.

För fjärde året arrangeras Skövde Pridefestival, som inleddes i går och avslutades i dag.

Strax före klockan 13 larmades polisen om en misshandel, där företrädare för nazistiska Nordiska motståndsrörelsen uppges vara inblandade.

– Det verkar som att ett tiotal NMR:are har tågat i samband med den händelsen, med flaggor och liknande. Sedan har det blivit någon form av bråk. En person har fått en sprucken läpp och eventuellt en tand utslagen, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen region Väst.

Ska ha filmat i Prideområdet

Det finns uppgifter om att personen ska ha blivit sparkad.

– Slag eller sparkar vet vi inte riktigt ännu, det är det vi håller på att utreda. NMR är inte så lätta att ha att göra med, de vill inte lämna uppgifter till oss. Men vi har hört en del vittnen, sa Christer Fuxborg inledningsvis.

Personen fördes till sjukhus med ambulans. Maria Jern, presstalesperson för Skövde Pridefestival, uppger att det var en besökare till festivalen som utsattes för misshandel.

– Enligt uppgift stod NMR och filmade i vårt Prideområde. Flera andra tog då upp sina kameror och filmade NMR. Det var en av dem som råkade illa ut, säger Maria Jern.

Genomförde paraden

Polisen var snabbt på plats, enligt arrangören.

– Vårt fokus efter händelsen har varit att samla våra volontärer. Vi har också efter det genomfört paraden.

Gick den som planerat?

– Paraden har gått väldigt bra. Vi började i lite regn och avslutade i strålande solsken, säger Maria Jern på Skövde Pride.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN