Väder

Regn och rusk drar in över landet

Av: 

TT

NYHETER

Molnigt, regn och till och med blötsnö på vissa håll – det vädret kan vi räkna med i landet de kommande dagarna, enligt SMHI:s prognos.

Övergången till det typiska aprilvädret såg ett tag ut att utgå. Efter en månad av varmare temperaturer än vanligt, som orsakat bränder på olika håll i landet, kommer nu instabilt väder med regn att dra in över Sverige med start på fredagen.

– Molnigheten kommer att öka och regn eller blötsnö kommer att röra sig in i södra Sverige, och även hålla i sig under natten, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI.

I norr kommer det enligt prognosen att komma enstaka snöbyar, medan det i Svealand kommer enstaka regnskurar. Vädret ser ut att hålla i sig även under helgen.

Låga temperaturer väntas i landet, och i Svealand och Götaland väntas fyra till nio grader medan temperaturen i norrland beräknas ligga på omkring sex grader. I fjällområden blir det minusgrader.

Den kommande veckan ser ut att bjuda på instabilt väder med en hel del regn. Brandrisken har dämpats, men är kvar på några platser i Norrland och längs med den östkusten. Med bakgrund av de senaste veckornas värme är det oklart om det är tillräckligt med regn som nu drar in över landet, enligt SMHI.

– Det är svårt att svara på, det är mer instabilt väder som kommer nu och det är fortsatt torrt i marken i Skåne och östra Götaland, säger Moa Hallberg.

ANNONS

SISTA CHANSEN: upp till 25% på solskydd för alla hudtyper - MEDS

Extern länk från MEDS

Beställ här

Publisert:

LÄS VIDARE

Kallfront stoppar sommarvärmen på obestämd tid

ÄMNEN I ARTIKELN

Väder

SMHI