Man i 35-årsåldern mördad i Eskilstuna

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
En man i 35-årsåldern har hittats död i en lägenhet i norra Eskilstuna. Två platser har spärrats av för teknisk undersökning och flera förhör har hållits.
Foto: Pontus Lundahl/TT
En man i 35-årsåldern har hittats död i en lägenhet i norra Eskilstuna. Två platser har spärrats av för teknisk undersökning och flera förhör har hållits.

En man i 35-årsåldern har hittats mördad i en lägenhet i Eskilstuna. Två platser har spärrats av för teknisk undersökning och flera förhör har hållits.

Det var en person i närheten av flerfamiljshuset som ringde in larmet klockan 2.40 på söndagsmorgonen.

– Enligt den som ringde hördes ljud som lät som att vapen avlossades och vi var snabbt där med flera patruller, säger lokalpolisområdeschef Christer Sjöqvist.

Enligt Kristian Malzoff, vakthavande polisbefäl, handlar det om ett mord.

– Men jag vill inte gå in på omständigheterna på grund av att det än så länge är tidigt i utredningen, säger han till TT.

Avspärrat flera dagar

Polisen bekräftar att mannen är känd av polisen sedan tidigare, men vill inte kommentera det ytterligare utan hänvisar till att utredningen måste ha sin gång.

Vid 11-tiden på söndagen var två platser avspärrade och teknisk undersökning pågick.

– Sådant tar tid och vi kommer hålla avspärrningarna till dess att vi är klara och av erfarenhet vet jag att de kommer att bestå ett par dagar till, men det påverkar inte allmänheten, säger Christer Sjöqvist.

Ingen fara för allmänheten

Han betonar att han inte ser någon fara för allmänheten. Förhör med vittnen hölls under morgonen och arbetet kommer att fortsätta.

– Vi kommer att ta hjälp av övriga enheter i Sörmland, det här ärendet har högsta prioritet.

En förundersökning om mord alternativt dråp har inletts. Ingen person är frihetsberövad eller misstänkt i ärendet.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN