Storbråk i Göteborg

Av: Andreas Söderlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Tio till trettio personer slogs i Göteborg på onsdagskvällen – sedan flydde de i bilar.

Enligt polisen kan slagsmålet kopplas till fotbollssupportrar.

– Det är väldigt mycket som pekar på det, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisen.

Larmet kom klockan 20.33 på onsdagskvällen. Enligt polisen ska de då ha fått in ett stort antal samtal om att flera personer var involverade i ett bråk vid Linnégatan/Nordenskiöldsgatan i Göteborg.

Enligt vittnesuppgifter till polisen ska flera personer ha slagit och sparkat en ensam man. Totalt ska 10 till 30 personer ha varit involverade i bråket. Det finns också uppgifter om att det var två större gäng som attackerade varandra.

Kan vara fotbollsrelaterat

Enligt vad polisen skriver på sin hemsida har personerna haft luvtröjor som till viss del har maskerat dem.

Personerna ska ha flytt från platsen i olika bilar. Polisen har stoppat bilar och kontrollerat ett flertal personer men ingen person är gripen.

Enligt polisen finns det uppgifter som tyder på att bråket är fotbollsrelaterat.

– Det är väldigt mycket som pekar på att det är något som är på upprinnelse till en fotbollsmatch som ska spelas i morgon mellan ett holländsk lag och BK Häcken. Vi har kunnat identifiera ett stort antal holländare i den här situationen, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisen.

Polisen: Finns en tidigare konflikt

I morgon ska holländska AZ Alkmaar spela mot BK Häcken i Europa League. Enligt polisen finns en tidigare konflikt mellan AZ Alkmaar-supportrar och svenska fotbollssupportrar.

Det finns däremot ingenting som tyder på att det skulle vara just BK Häcken-supportrar involverade i bråket.

– Det är vardag för oss, tyvärr är det så här det har blivit. Dels att vi har supporterbråk och dels att vi har supporterbråk med lag som inte ens spelar, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl på polisen.

Senare under kvällen publicerade ett Instagram-konto som kopplas till firman Wisemen, fotbollshuliganer som är IFK Göteborg-supportrar, ett videoklipp där de skriver att de har attackerat AZ Alkmaar-supportrar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN