Sökarbetet efter försvunnen kvinna pausas

Av:  Anna Karolina Eriksson/TT

Polisens hundförare och kriminaltekniker sökte tidigare i veckan i området kring en damm och en på en närbelägen golfbana utanför Oxie.
Polisens hundförare och kriminaltekniker sökte tidigare i veckan i området kring en damm och en på en närbelägen golfbana utanför Oxie.

Trots omfattande sökarbete med hjälp av dykare, hundpatrull och helikopter är den efterlysta kvinnan i Malmö fortfarande spårlöst försvunnen.

Nu pausar polisen sina eftersökningar efter att ha letat igenom två dammar i Malmöområdet Oxie.

Kvinnan, som är i 30-årsåldern, är fortfarande borta och är ”enligt gängse rutiner” efterlyst via Interpol.

– Men vi har inga omedelbara misstankar om att hon ska befinna sig utomlands, säger Nils Norling, polisens presskommunikatör till TT.

En 49-årig man som hon haft en relation med sitter häktad, på sannolika skäl misstänkt för människorov. Han greps efter att polisen fått samtal efter midnatt natten till lördag från någon som ville anmäla en kvinna försvunnen. Polisen kontrollerade då hennes bostad – den var tom.

Polisen har uppgett att man har information som tyder på att mannen varit inblandad i hennes försvinnande. Hon har även haft skyddade personuppgifter och ansökte en tid före försvinnandet om kontaktförbud, men det avslogs.

Har gjort fynd

Polisen har gjort vissa fynd under sökarbetet i Oxie. Nu pausas sökarbetet och man följer upp tips.

– Det pågår ett intensivt utredningsarbete. Vi tittar på alla tips och all information som kommer in, säger Norling.

– Det kan bli aktuellt med nya sökinsatser.

Man efterlyser fortfarande tips från den som observerat en silverfärgad bil, en Suzuki Vitara från 2002, i Malmö med omnejd.

– Från klockan 17 och efter det i fredags. Stillastående eller i rörelse spelar ingen roll. Vi vill inte att folk begränsar sig till Oxie. Malmö med omnejd –alla observationer där är av mycket stort intresse för oss.

Själva bilen ska dock redan ha tagits i beslag.

Publisert: