Abort

Sportkedja i USA bekostar anställdas vård

Av: 

Angelica Molin

NYHETER

Efter gårdagens besked om att flera stater i USA begränsat aborträtten har sportkedjan Dick’s tagit ställning i frågan.

"Vi är beredda att se till att alla våra lagkamrater har konsekvent och säker tillgång till de förmåner vi tillhandahåller, oavsett i vilken stat de bor", skriver vd:n i ett pressmeddelande.

Högsta domstolen har upphävt Roe vs Wade i flera stater i USA och därmed begränsat aborträtten.

Sportkedjan Dick’s erbjuder därför alla medarbetare som kommer att få begränsad aborträtt upp till 40 000 kronor i resekostnader till den närmsta kliniken där de kan utföra en säker abort.

Företagets vd och koncernchef Lauren Hobart publicerade tillkännagivandet på sin LinkedIn-sida.

"Vi inser att människor känner passionerat för det här ämnet – och att det finns lagkamrater och idrottare som inte kommer att hålla med om detta beslut. Men vi inser också att beslut som involverar hälsa och familjer är djupt personliga och fattas med eftertänksam hänsyn. Vi tar detta beslut så att våra lagkamrater kan få tillgång till samma hälsovårdsalternativ, oavsett var de bor, och välja det som är bäst för dem, säger hon.

Det Pittsburgh-baserade företaget meddelar att förmånen kommer att vara tillgänglig för anställda, makar eller anhöriga som är inskrivna i företagets medicinska plan. De kan också resa med en stödperson.

"Vi är beredda att se till att alla våra lagkamrater har konsekvent och säker tillgång till de förmåner vi tillhandahåller, oavsett i vilken stat de bor", skriver Hobart.

Andra företag tillkännagav liknande planer på fredagen efter att domen föll.

JPMorgan Chase är ett av dem. Investeringsbanksföretaget meddelar att abort kommer att inkluderas under reseförmåner för sjukvård. Den träder i kraft den 1 juli.

ANNONS

REA: Upp till 50% på Nike - fynda kläder, skor och allt du behöver till träningen!

Extern länk från Nike

Gå till rean

Publisert:

LÄS VIDARE

Pence hyllar historiska beslutet – men vill se totalt abortförbud

ÄMNEN I ARTIKELN

Abort

USA