Chris O’Neills nya skattesmäll

Måste betala 354 000 kronor för huset i Florida

NYHETER

Prinsessan Madeleines make Chris O’Neill har återigen hamnat i blåsväder hos de amerikanska skattemyndigheterna

Den här gången gäller det lyxhuset i Florida – där skatten på 354 000 kronor är obetald, uppger Expressen.

Om O'Neill inte betalar skulden kan huset tvångsförsäljas på exekutiv auktion.

Det är inte första gången som Chris O’Neill krävs på stora skatteskulder i USA.

2015 hade han en obetald skatteskuld på 350  000 kronor för sommarhuset i Florida och den dåvarande lägenheten i New York.

Våren 2016 var skatte­skulden för fastigheten i Florida återigen på tapeten – den här gången strax över 330 000 kronor.

O’Neill, som tackat nej till prinstitel för att kunna fortsätta driva sina bolag, har nu än en gång hamnat i skuld hos de amerikanska skattemyndigheterna.

Den aktuella och obetalda skatteskulden för lyxhuset i Florida, som ägs av hans bolag Bahama Beach Holdings, är motsvarande 354  000 kronor.

Skattesedeln, som skickades ut i november 2016, skulle ha varit betald senast den 31 mars 2017.

Om pengarna inte kommit in den 1 april räknas den som förfallen och därmed inleds en försäljningsprocess som i värsta fall kan leda till tvångsförsäljning, då huset kan säljas på exekutiv auktion.

En första onlineakution gällande skatterättigheter på huset kan inledas tidigast 31 maj, om Chris O’Neill då inte betalat sin skuld.

Fortsatta skulder för brittiskt bolag

Tidigare i år kom även det senaste bokslutet för Chris O’Neills brittiska bolag Wilton Payments, som erbjuder betalningslösningar för företag.

Bolaget, som sedan tidigare tampats med problem, redovisar en förlust på cirka 450  000 kronor, enligt Expressen. Företaget skulder uppges vara större än tillgångarna, och 2016 skrevs värdet på företagets uppskattade tillgångar ned till 1,3 miljoner kronor, samtidigt som bolaget är skyldigt fordringsägare runt 2,8 miljoner kronor.

Till Expressen säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, att frågor som rör privata ärenden är inget som hovet kommenterar.

– Men så mycket kan jag säga att det förekommer inga oegentligheter och Chris har rådgivare som hanterar saker på rätt sätt, säger hon till tidningen.

”Tar fullt ansvar”

I en tidigare intervju med Aftonbladet har Chris O’Neill berättat att han tar på sig fullt ansvar för de tidigare, försenade inbetalningarna.

– Min familj och jag använder en revisor och en advokat för att ge oss råd angående fastigheter och företagsandelar vi äger. Men vi måste ta hand om vissa administrativa uppgifter själva, annars skulle deras arvoden stiga betänkligt, säger han och fortsätter:

– Därför är det jag, och jag ensam, som ansvarar för att betala alla räkningar och fastighetsskatter. Jag tar fullt ansvar för de sena betalningarna av fastighetsskatten, sa han då till Aftonbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM