Efterlyst serievåldtäktsman uppges vara i Thailand

Av: Oskar Forsberg

Publicerad:
Uppdaterad:

En 38-årig man som misstänks för fyra grova våldtäkter är fortfarande på fri fot.

Nu uppger thailändska medier att mannen misstänks vara i Pattaya.

38-åringen har de senaste dygnen också lagt upp film och bilder från Thailand på sociala medier.

Jonas Rydén, chef vid avdelningen för grova brott vid polisen i Örebro, bekräftar för Expressen att man känner till att mannen kan befinna sig utomlands 

1 av 2
38-åringen misstänks för fyra grova våldtäkter.

Serievåldtäktsmannen misstänks för fyra grova våldtäkter, begångna under maj månad. Ärendet ska ha anknytning till Örebro, men även till andra delar av landet.

”Jättefarlig”

Den 38-årige mannen har två gånger tidigare dömts till långa fängelsestraff för olika typer av sexuellt våld och beskrivs som farlig.

– Han är jättefarlig, har hög återfallsrisk och det kommer han ha en lång tid framöver, sa Jonas Lennestål, psykolog på kriminalvården och expert på sexuellt våld, till TT nyligen.

38-åringen är häktad i sin frånvaro sedan några veckor.

Enligt thailändska medier ska mannen ha flytt till Thailand. Han ska ha skildrat resan och uppehället i landet på sociala medier under ett nytt användarnamn.

Syns på film och bilder från Pattaya

De thailändska medierna hänvisar till en video som spelades in i tisdags i Pattaya. Aftonbladet har tagit del av filmen.

Mannen la senast i går upp en bild på sociala medier.

För att minska allmänhetens oro gick åklagare Christine Chi ut efter häktningen och förtydligade att gärningsmannen och offren inte varit helt okända för varandra.

– Jag har förstått att allmänheten är oroade och därför har jag valt att gå ut med informationen om att det inte är fråga om överfallsvåldtäkter, sa Christine Chi till Aftonbladet.

I samband med det kommenterade Chi även utredningen.

– Vi jobbar tillsammans med polisen i det här ärendet. Vi försöker få tag på honom men jag kan inte gå in på vilka utredningsåtgärder vi vidtar, sa hon.

Det är i nuläget oklart om det tagits någon kontakt mellan de svenska och de thailändska polismyndigheterna.

Publicerad: