Joel, 13, hittade rådjurskid – i sitt rum

1 av 4 | Foto: Joel Liljeblom
NYHETER

När Joel, 13, kom in efter en dag ute på studsmattan i Hägerneholm, fick han sig en rejäl överraskning. På mattan i hans rum låg ett litet rådjurskid, bara något dygn gammalt, skriver Stockholm Direkt.

Det var under söndagen, efter att Joel Liljeblom, 13, och hans kompisar hade hoppat studsmatta ute i trädgården, som de upptäckte det lilla rådjurskidet på mattan i hans rum.

– Joel blev lite chockad. Han visste inte vad han skulle göra, men bestämde sig för att bära ut det. Killarna trodde att rådjuret skulle gå iväg men det skrek bara och gick in i huset och lade sig på mattan igen, berättar Joels pappa, Pekka Liljeblom.

Pekka uppskattar att rådjurskidet bara var något dygn gammalt och kontaktade viltvårdare på en gång.

– Det är många som bygger här i området och mycket hundar som springer omkring, förmodligen har de blivit skrämda av någonting, säger Pekka och fortsätter:

– Men det är helt otroligt. Det är som värsta sagan. Den gick liksom in en gång till, den måste ha känt någon slags trygghet i huset.

”Allt fick ett lyckligt slut”

Efter samtal med viltvårdare bar familjen upp det lilla djuret till ett vattenhål i skogen där det brukar röra sig en del rådjur.

– Då hade han lugnat ner sig lite, pojkarna gav honom lite mjölk och så fort vi lämnade honom i skogen lade han sig ned och somnade.

I dag har Pekka varit ute och sökt efter rådjuret i skogen för att se om det blivit upphämtat av sin mamma.

– Det finns inga rådjur kvar. Det var skönt. Det betyder nog att det har blivit upphämtat av sin mamma. Allt fick ett lyckligt slut, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Djurskydd