Två brutala rån i Göteborg – på bara några minuter

NYHETER

Med bara fem minuters mellanrum larmades polisen om att två kvinnor utsatts för väpnade rån i Majorna i Göteborg.

Maskerade män ska ha tvingat till sig värdesaker genom att hota med kniv och pistol.

– Det är förskräcklig upplevelse att utsättas för, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

Det första larmet kom 04.05 på påskaftonens morgon. På Klareborgsgatan ska två maskerade män ha hotat en kvinna med kniv och ett annat vapen. Männen ska ha kommit över kvinnans plånbok.

Fem minuter senare larmades polisen om en liknande händelse. Efter att en kvinna klivit av bussen vid hållplatsen Fjällgatan blev hon nedtryckt till marken av två män, som hotade henne ett pistolliknande föremål.

Männen ska ha sökt igenom kvinnans väska, men utan att hitta några värdesaker. De misstänks då ha tvingat med sig kvinnan till hennes bostad. Hon lyckades dock stänga lägenhetsdörren innan männen lyckades ta sig in.

Polisjakt efter männen

Polisen misstänker att samma gärningsmän ligger bakom båda brotten.

– Det är mycket som tyder på det. Det handlar dels om tillvägagångssättet, men framförallt om beskrivningen av männen. Båda kvinnorna beskriver männen som normalstora, i 20-årsåldern, mörkklädda och med huvor, säger Ulla Brehm, presstalesperson på polisen i region väst.

Hundpatruller har sökt efter männen i området. Än så länge har dock ingen gripits.

– Vi har gjort en teknisk undersökning för att se om vi kan få några dna-spår. Vi ska också se om de kan ha fastnat på bilder från övervakningskameror.

Brutala rån

Kvinnorna skadades inte fysiskt i samband med det inträffade.

– Men de är mycket skärrade. Det är en förfärlig upplevelse att utsättas för. Att två män ger sig på ensamma kvinnor på ett så här brutalt sätt och hotar dem med vapen är fruktansvärt, säger Ulla Brehm.

Ärendet rubriceras som personrån. Beroende på hur utredningen fortlöper kan detta dock komma att ändras till grovt rån.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Majorna