Tusentals flyr bränder i Florida

NYHETER

Tusentals hem har evakuerats i Florida – där 91 skogsbränder drabbat delstaten.

En långvarig torka har gjort att bränderna fått starkt fäste i marken, enligt CNN.

Belöningar har utfästs för att hitta brandorsaker.

1 av 2 | Foto: Efrain Hernandez/Collier County Sheriff

Minst 3 000 hem har evakuerats av myndigheter, samtidigt som ytterligare 5 000 hem har spontanevakuerats.

Anledningen är de 91 skogsbränder som härjat i Florida sedan i torsdags.

Räddningstjänster i delstaten kämpar fortfarande med lågorna där framförallt två bränder har ställt till med stora problem.

Stora områden förstörda

Vid Golden Gate Estates i området Naples har nio hem totalförstörts i branden som nått ett tjugo kvadratkilometer stort område.

– Delstaten är väldigt torr. Gudskelov så har vi brandmän över hela staten, säger Floridas guvernör Rick Scott till reportrar, enligt CNN.

För att hjälpa till att hantera situationen har Floridas nationalgarde, en militär reservstyrka, satts i beredskap. Fem helikoptrar av typen Blackhawk ska också hjälpa brandmännen att bekämpa lågorna.

I Indian Lake Estates i centrala Florida har 800 hem evakuerats och där rasade bränderna fortfarande under lördagen. Man har där ingen sammanställning om hur många hem som förstörts.

”Ska sättas i fängelse”

Vad som orsakat bränderna i den torkdrabbade staten är oklart, men i Indian Lake Estates har man sett ”en serie misstänkta bränder de senaste två, tre veckorna”, enligt den lokala polischefen Grady Judd.

Man har utlyst en belöning på 5 000 dollar, drygt 45 000 kronor, till den som kan lämna information om brändernas uppkomst.

– Om någon anlägger dessa bränder så kommer vi att hitta dem och sätta dem i fängelse. Det är ett löfte, säger Grady Judd.

ARTIKELN HANDLAR OM

Florida

CNN