Översvämningar i Toscana – minst sex döda

Familj drunknade i vattenfylld källare

En fyraårig pojke, hans föräldrar och morfader, har drunknat när en källare svämmat över i Livorno i italienska Toscana, rapporterar italienska nyhetsbyrån ANSA.

Morfadern lyckades rädda flickan i familjen innan han dog, rapporterar RaiNews24.

Totalt har minst sex personer dött i samband med kraftigt regn och översvämningar i den italienska provinsen.

– Staden är bokstavligen ödelagd, säger borgmästaren Filippo Nogarin.

Stora mängder regn och starka vindar på kort tid har vållat översvämningar i Livorno som är en populär turistort i Toscana – härifrån utgår färjor till öarna Elba och Sardinien. Minst sex personer befaras ha dött rapporterar nyhetsbyrån AP.

Stora delar av Toscanas kust har drabbats när tågtrafik har ställts in. Även Rom är drabbat av regnovädret och flera tunnelbanestationer i huvudstaden har fått stänga. Det finns fortsatt risk för hagelstormar och starka vindar i Rom under resten av söndagen och måndagen.

Lyckades rädda flickan innan han dog

Bland de döda finns en familj som dog när källaren i deras hem i Livorno svämmade över. En fyraårig pojke, hans föräldrar och hans morfar drunknade. Flickan i familjen ska ha överlevt, farfadern lyckades rädda henne innan han själv drunknade, rapporterar RaiNews24, enligt AP.

Ytterligare två dödsfall bekräftas av myndigheterna i Livorno för Sky TG24 TV. Två äldre personer ska ha dött i en fastighet i utkanterna av Livorno. Utöver det saknas två personer i regionen.

– Staden är bokstavligen ödelagd, säger borgmästaren Filippo Nogarin enligt AP.

Publisert: