Pridetrappan förstörd – Faluborna kontrar med kärleksgest

1 av 5
NYHETER

I måndags vaknade Faluborna till en förstörd Pridetrappa. Över regnbågsfärgerna hade någon hällt vit färg. Nu tar invånarna ett krafttag och återställer trappen, vilket Dalarnas Tidning skrev om först.

Många falubor blev bestörta över synen de möttes av under måndagsmorgonen. En av dem är Maya Palmborn som uppmärksammade sabotaget i en grupp på Facebook.

– Det bara kokade i mig när jag såg det så jag bestämde mig för att gå dit och kärleksbomba platsen i stället.

Maya tog med sig en kompis och började göra kärleksbudskap på platsen. De målade hjärtan och skrev kärlekshälsningar som Falun åt alla” och ”inga rasister på våra gator”.

– Den trappan står för att alla är välkomna till Falun, oavsett sexuell läggning eller ursprung. Alla får vara här.

Under tisdagen gick Nordfront ut på sin hemsida och tog på sig sabotaget.

– Det var bra att de tog på sig det. Nu hoppas jag at kommunen skickar räkningen från saneringen till dem.

I veckan har trappan sanerats från den vita färgen men det har gjort att orginalmålningen har släppt. För att återställa Pridetrappan har man nu startat ett event på Facebook där man efterlyser människor som vill hjälpa till att måla om trappen i en kärleksgest.

Färg och verktyg kommer Falu kommun stå för. Konstnären som står bakom trappan, som skapades genom projektet Falun Walk of Art förra sommaren, kommer också finnas på plats och inleda arbetet, skriver Dalarnas Tidning.

ARTIKELN HANDLAR OM

Konst

Falun

Facebook