Nordkorea släpper ny propagandafilm – bombar militärflyg

avEbba Thornéus

Här visar Nordkorea hur de bombar sina fienders plan i bitar.

De nya propagandabilderna släpps bara timmar efter att amerikanska plan flugit precis utanför landets kust.

Foto: Yonhap
De manipulerade bilderna visar bland annat hur en undervattensmissil träffar det amerikanska hangarfartyget USS Carl Vinson.

Under ett tal i FN på lördagskvällen poängterade Nordkoreas utrikesminister Ri Yong Ho att det numera är allt mer oundvikligt att landets raketer gör besök på det amerikanska fastlandet.

Samtidigt flög amerikanska stridsplan utanför Nordkoreas kust – ett budskap från Trump om att landet har flera militära alternativ att ta till.

”Går i graven i den här ordningen”

Under söndagen, bara några timmar efter flygningen, la den statsägda nordkoreanska propagandasajten DPRK Today upp manipulerade foton där en ballistisk missil av typen Pukguksong-2, bombar två amerikanska bombplan av modellerna B-1B och F-35 som exploderar i ett hav av eld.

Bilderna, som är en del av en video, visar även hur en undervattensmissil träffar det amerikanska hangarfartyget USS Carl Vinson.

I videon porträtteras Trump som en galen man enligt den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap och budskapet till presidenten är tydligt:

”Om F35, B-1B och Carl Vinson skulle leda den amerikanska attacken skulle de gå i graven i den här ordningen” står det i undertexterna.

Spränger Vita huset i luften

Det är inte första gången som Nordkorea väljer att framföra budskap via propagandafilmer. I april släpptes en video via propagandaorganet Meari där bland annat Vita huset sprängs i luften.

I den simulerade filmen syns även flera amerikanska mål, däribland hangarfartyget USS Carl Vinson och Kapitoleum genom kikarsikten:

”Fienden som ska förstöras finns inom synhåll” deklarerar filmen.

ARTIKELN HANDLAR OM