Polisens teori: Sprängdåd i trapphus kan vara riktat mot brottsoffer

NYHETER

I natt detonerade en sprängladdning i ett trapphus i centrala Norrköping.

Polisen utreder nu om dådet kan vara riktat mot ett brottsoffer, som tidigare varit utsatt för hot.

– Det är ett spår som vi tittar på, men vi tittar ganska brett efter om det finns någon annan hotbild kring den här fastigheten, säger Leif Hermansson, chef för grova brott i Norrköping.

Foto: NIKLAS LUKS

Många oroliga personer larmade polis klockan 01 i natt, efter att en högljudd explosion hörts i centrala Norrköping.

Det visade sig att någon form av sprängladdning gått av i ett trapphus. Ingen person skadades, men det blev stora materiella skador. Bland annat slogs en ytterdörr ut.

Fanns en hotbild

Nu utreder polisen om sprängdådet kan ha varit riktad mot en person på adressen som tidigare varit utsatt för ett brott. För SVT Nyheter uppger polisen att det funnits en hotbild mot personen.

– Det är ett spår som vi tittar på, men det är inte säkert att dessa händelser kan kopplas ihop. Vi tittar ganska brett efter om det finns någon annan hotbild kring den här fastigheten, säger Leif Hermansson, chef för grova brott i Norrköping, till Aftonbladet.

Polisens bombgrupp har varit på plats, händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse. Polisen har inte gått ut med vilken typ av sprängladdning det rör sig om.

– Vad det är som har detonerat är inte jag expert på, men det fortsätter vi att titta på, säger Leif Hermansson vid polisen.

Polisen efterlyser tips

Under dagen har utredare knackat dörr i området och polisen är mycket intresserade av information från allmänheten.

Polisen uppger att händelsen inte hade gått att förutse, utifrån den information som fanns om brottsoffret.

Den som har information om vad som kan ligga bakom explosionen är välkommen att kontakta polisen på telefon 114 14. Uppge ärende K1190312-17 och säg att du vill lämna information i ärendet, skriver polisen på sin hemsida.