Gav igen mot byråkrati – betalade skatt i mynt

1 av 2
NYHETER

Nick hade varit i konflikt med myndigheten i flera månader – och till slut tröttnade han, eftersom han inte fick svar på sina frågor. Så han bestämde sig för att vara lika jobbig tillbaka, rapporterar Buzzfeed.

Nick Stafford från Virginia har haft en pågående fejd med DMV – den amerikanska motsvarigheten till Transportstyrelsen – sedan september. Det började med att han ringde kontoret för att ta reda på var han skulle registrera sin bil, eftersom han äger flera bostäder i området.

Stafford skickades mellan olika telefonoperatörer och fick vänta i över en timme på att få svar. Han bestämde sig för att ställa en förfrågan till domstolen om direktnummer till personer som jobbar på DMV för att kunna komma fram fortare, något som beviljades.

Ville ge igen

Men när han ringde direktnumret fick han veta att han inte fick ringa dit. Även om han till slut fick svar på sin fråga gjorde han det inträffade till en rättssak. Nick Stafford menade att det är viktigt att myndigheter blir mer tillmötesgående mot medborgarnas förfrågningar och behov.

– Ryggraden i ett demokratiskt samhälle är transparenta myndigheter, punkt slut, säger Stafford till Buzzfeed.

När han själv skulle betala skatt på nästan 3 000 dollar – alltså över 25 000 kronor – efter att ha sålt några bilar kom han på att det var ett bra tillfälle för att ge igen – och låta DMV slösa lite av sin egen tid. Stafford valde därför att växla in mynten till minsta möjliga valör – encentare. Totalt vägde lasten – cirka 300 000 mynt – över 700 kilo.

Mynten placerades i skottkärror, och elva personer fick hyras in för att hjälpa till. Enligt Buzzfeed tog det över tolv timmar för personalen på bilskattekontoret att räkna mynten.