På väg till kryssning – de dog i flygplats-attacken

1 av 5
NYHETER

Fem dödades i flygplats-attacken i Fort Lauderdale. Inga offentliga uppgifter finns om de döda men lokala media i USA har börjat rapportera om offren.

Fem personer har hittills dött i attacken som skedde i terminal 2 vid bagagebanden.

På väg till en kryssning

Ingen offentlig lista finns ännu över de dödade i attacken men närstående har börjat berätta om offren i olika media.

Ett av offren är Olga Woltering, som reste tillsammans med sin man Ralph, och som befann sig vid bagagebanden vid dådet. Paret, hemmahörande i Georgia, var på väg till en kryssning som skulle avgå från Florida där de skulle fira makens 90-åriga födelsedag. Ralph Woltering vårdas inte för några skador, enligt Fox News.

”En mamma, mormor och morsmormor”. Så beskrivs Olga Woltering av kanalen och visar en bild från en Facebook-sida med Olga och maken Ralph, båda med små barn i knät. Det är medlemmar av parets kyrka som postat informationen på Facebook.

Iowa-man

Ett annat offer är, Michael Oehme, 57, reste tillsammans med sin fru Kari, som för närvarande våras på sjukhus för sina skador. Paret var boende i Iowa och de var också på väg till en kryssning i Karibien när dådet skedde, skriver AP.

Dottern vill bli lämnad ifred

Ett tredje offer som det rapporteras om är en man från Virginia, Terry Andres, 62 år. Hans fru var också på flygplatsen men överlevde attacken, skriver NY Daily news.
Dottern till paret har bett om att få bli lämnad i fred efter dådet.

Esteban Santiago är nu på väg till förvar i Broward County Jail, enligt CNN.