Sex döda hittade i hus i Danmark

1 av 5
NYHETER

ULSTRUP/STOCKHOLM. Sex personer har hittats döda i ett hus i byn Ulstrup utanför Randers i Danmark.

Enligt ett pressmeddelande från polisen handlar det om två vuxna och fyra barn.

Brandkåren åkte till huset efter att ha fått ett larm om gaslukt från byggnaden.

Polisen på Östjylland i Danmark larmades i dag klockan 12.03 till en adress i byn Ulstrup, sydväst om Randers. I huset låg sex avlidna personer, två vuxna och fyra barn.

”Det pågår just nu en stor polisinsats och ett rättsmedicinsk arbete på platsen. Det är i nuläget oklart vad som ligger bakom dödsfallen”, uppger polisen i ett pressmeddelande.

Polisen är mycket förtegen om fallet, men enligt uppgifter till Aftonbladet ska brandkåren ha fått ett larm om gaslukt från huset. Man inledde, enligt flera ögonvittnen, också insatsen med att öppna husets alla fönster och dörrar.

– Vi kan inte lämna några ytterligare upplysningar i nuläget, säger Marianne Morgen, presstalesperson vid polisen på Östjylland, till Aftonbladet.

”Något allvarligt med gas inblandat”

John, 70, och Anna Marie, 69, som bor i byn, är chockade över det som har hänt. En av deras bästa vänner är en av de kvinnor som larmade polisen.

– Hon och en annan kvinna gick förbi huset och de reagerade på att något verkade konstigt. De gick fram för att titta. Då kände de lukten av gas. De såg också att det låg en person på golvet. Då ringde de polisen. Det berättade vår vän för oss när hon kom hit i eftermiddags, säger John.

Strax efter klockan tolv kom anlände ett stort räddningspådrag med ambulanser, polisbilar och brandbilar. John reagerade på att det även kom en gasoperatörsbil.

– Jag tänkte direkt att det hade hänt något allvarligt med gas inblandat, säger John.

”En fullständig tragedi”

Flera danska medier som har talat med boenden i byn har fått samma uppgift – det ska ha luktat gas intill huset. Polisen har varken bekräftat eller dementerat uppgifterna om att det skulle ha varit gas i huset.

Kvinnorna som slog larm var, enligt John, helt ifrån sig.

– Den ena av dem var så chockad att hon skakade och hade svårt att prata. De har erbjudits psykologhjälp efter händelsen. En av dem tackade ja, säger John.

– Vi brukade träffa mannen i familjen när det var gemensamma arbetsdagar här i byn. Han kom alltid till dem och var väldigt hjälpsam, säger Anna Marie.

– Han var dock tystlåten. Det var alltid jag som fick starta samtalet med honom. Han var lugn men rar, säger John.

Enligt John och Anna Marie har den drabbade familjen fyra barn – den minsta är tre år gammal och den äldsta har fyllt 12 år. Hela byn är i sorg och chock efter att familjen hittats död.

– Det är en fullständig tragedi att sex personer har dött. Det är sådant som bara inte händer i vår lilla by, säger Anna Marie.

Stor avspärrning

Polisen har satt upp en stor avspärrning i villakvarteret.

Ulstrup ligger i Favrskov kommun. På kommunen publicerade man ett pressmeddelande under eftermiddagen där man uppger att man aktiverat en beredskapsplan.

Det är i nuläget inte bekräftat om de avlidna barnen går i den lokala skolan men kommunen skriver i meddelandet att man imorgon kommer att stötta alla skolelever och arbeta med krishantering.

Klockan 19 meddelade polisen i ett nytt pressmeddelande att man kommer att arbeta i huset hela natten. Man meddelar att man inte kommer att kunna lämna några besked om eventuella brottsmisstankar förrän tidigast under tisdag morgon.Fotnot: I en pushnotis uppgav Aftonbladet att personerna hittats mördade. Polisen har ännu inte bekräftat orsaken.