Australien

Går till attack mot känguru – för att rädda sin hund

Av: 

Viktor Adolfsson

NYHETER

När Greig Tonkins från Australien var på jaktresa i somras hamnade hans hund Max i knipa. Då slog Greig till kängurun för att rädda sin fyrbenta vän.

Miljontals människor har på sociala medier den senaste tiden sett klippet där Greig Tonkins från Australien slår till en känguru som höll på att försöka strypa Greigs hund Max.

Enligt Daily Mail Australia är 34-åringen elefantskötare vid en djurpark i delstaten New South Wales. Efter att klippet fått stor spridning har nu hans arbetsgivare inlett en undersökning eftersom vissa ifrågasatt honom för agerandet.

– Vi pratar med honom för att reda ut alla omständigheter och kunna vidta lämpliga åtgärder, säger en företrädare för djurparken till Daily Mail Australia.

”Blev en del nervösa skratt”

Vissa som kommenterat klippet har antagit att männen sköt ihjäl kängurun efteråt, men det tillbakavisas av en av de som var med.

– Han slog bara till kängurun en gång för att få bort den från hunden, sedan blev det en del nervösa skratt innan vi fortsatte vidare, säger mannen till Daily Mail Australia.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, hudvård och vitaminer – handla allt inför hösten hos MEDS

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Australien

Djur & natur