Nyheter

Tollarpsmordet: Misstänkt vän kvar i häkte

Av: 

TT

NYHETER

Den unga kvinnan är försvunnen i elva dagar innan hon hittas död med svåra knivhugg i Vramsån i skånska Tollarp.

En barndomsvän blir den sista som ser henne i livet – och snart växer misstankarna. Nu när rättegången är avslutad står det klart att han får stanna kvar i häktet i väntan på dom.

Många frivilliga blir involverade i sökandet när en 20-årig kvinna i skånska Tollarp anmäls försvunnen hösten 2019. Senare hittas hon död i Vramsån som rinner genom det lilla samhället. Skadorna på hennes kropp visar tecken på mord och barndomsvännen pekas snart ut som skyldig.

Nu när rättegången avslutats står det klart att den 22-årige barndomsvännen – som vuxit upp i samma by som mordoffret och dessutom var en av de sista som träffade henne i livet – ska stanna kvar i häktet tills dom meddelas, uppger Kristianstad tingsrätt för TT.

22-åringen har nu genomgått en rättspsykiatrisk undersökning, som visar att han inte lider av någon allvarlig psykisk störning. Han kan därmed dömas till fängelse, rapporterar Kristianstadsbladet.

Enligt åtalet har den misstänkte mannen upprepade gånger skurit och huggit kvinnan med ett skarpkantat föremål. Offret dog av en yttre förblödning, men även drunkning kan ha bidragit till dödsfallet. Mordet ska ha skett i nära anslutning till ån.

Mannen har nekat till brott, men bevisläget är besvärligt. Timmar efter mordet hittas barndomsvännen av offrets mor som är ute och kör. Då irrar 22-åringen omkring, förvirrad och genomblöt, ett stenkast från vattendraget där offret senare påträffas. Hemma hos 22-åringen hittas senare också offrets svarta peruk – fortfarande blöt efter mordet.

Domen meddelas den 25 januari klockan 14.00.

ANNONS

Nu kan du köpa Muminmuggen Fiske till ett rabatterat pris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert: