Misstänkt föremål placerades utanför polishus

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Avspärrningarna vid polishuset hävdes vid lunchtid. Arkivbild.
Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT
Avspärrningarna vid polishuset hävdes vid lunchtid. Arkivbild.

NYHETER

Polisen upprättade under fredagen avspärrningar vid polishuset i Lindesberg efter att ha hittat en väska med ett innehåll som bedömdes som "osäkert".

Vid lunchtid hade avspärrningarna hävts.

Misstanken var inte att det rörde sig om något explosivt föremål, men den bedömdes ändå kunna utgöra en säkerhetsrisk för omgivningen, sade polisens presstalesperson Lars Hedelin.

– Vi tror vi vet vad det är. Det kan vara så att det inte är omedelbart hälsovådligt, men det är inget som ska ligga ute hur som helst.

Nerikes Allehanda har bilder som visar hur en person i skyddsdräkt spolas av med en vatten.

– Ingen är skadad. Vi hade en medarbetare som upplevde något i samband med det här, men det är lite oklart. Men av säkerhetsskäl bedömde vi att vi skulle ha skyddskläder för att hantera väskan, sade Lars Hedelin.

En man i 60-årsåldern som polisen grep i närheten misstänks för blåljussabotage. Han har släppts på fri fot men är fortsatt misstänkt.

– Det här har ju påverkan på blåljusverksamheten. Just lokalt på platsen där ställer det till käppar i hjulet lite grann. Det blir bråkigt helt enkelt, därav brottsrubriceringen.

Vid lunchtid hävdes avspärrningarna efter att väskan "förpackats på ett säkert sätt", uppger polisen på sin hemsida. Den ska förvaras på särskild plats i väntan på att det hämtas upp av bombskyddet.

Publicerad: