SJ

Tågluffarkort för resor i Sverige lanseras

Av: 

TT

Ett tågluffarkort för obegränsat resande i Sverige lanseras i sommar. Arkivbild.

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

NYHETER

Det ser ut att bli ännu en sommar på hemmaplan. Nu lanseras ett nytt tågluffarkort för resande i Sverige.

– Vi tror stenhårt på att Sverige kommer bli ett förstahandsval för väldigt, väldigt många en lång tid framåt, säger Anton Almqvist-Källén, presskommunikatör på SJ.

Sju, femton eller trettio dagar – så länge kommer du att kunna resa kors och tvärs med SJ:s nya tågbiljetter. Biljetterna kommer finnas för perioden 14 juni–15 augusti i år.

Kortet togs fram efter att först ha prövats på en grupp studenter. Projektet pågick under två års tid och breddades sedan för att passa alla åldrar.

– Vi har märkt på alla semesterforum och hur snacket går för hur man vill resa. Man vill dels resa med lägre klimatavtryck, men man vill också resa med tåg och upptäcka mer av Sverige, säger Anton Almqvist-Källén presskommunikatör på SJ.

Han tror att den inhemska turismen fortsätter att öka efter pandemin.

– Diskussionerna om hur man ska kunna resa klimatsmart kommer ju inte att minska.

SJ kommer att satsa på fler tåg och bättre anslutningar ut i Europa, men Almqvist-Källén tror också att det kommer att finnas en ökad efterfrågan på tågluff i Sverige.

SJ jobbar på en lösning för att kunna erbjuda resor till utländska destinationer, men den tekniska lösningen tar tid. Almqvist-Källén kan ännu inte säga vilka destinationer som ingår, men målet är att erbjuda resor till södra delarna av kontinenten.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

SJ