Publicerad:
Uppdaterad:

Två män anhålla misstänkta för gruppvåldtäkt

Av: Jamshid Jamshidi

Publicerad:
Uppdaterad:

Åklagare har anhållit två män misstänkta för en grov våldtäkt i Barkarby.

Enligt uppgifter till Aftonbladet fick kvinnan lift av tre gärningsmän – som körde henne till ett skogsparti och våldtog henne.

Polisen har säkrat kroppsvätskor från en av de gripna.

Två män har gripits misstänkta för grov våldtäkt.

– De greps under söndagskvällen och har anhållits under natten på den längre misstanke graden, de är alltså skäligen misstänka, säger Sanna Nesser, åklagare vid Norrortsåklagarkammare.

Det var under fredagskvällen som polisen larmades till ett skogsparti i Barkarby, i nordvästra Stockholm, efter att en kvinna i 40-årsåldern anmält att hon blivit våldtagen.

– Hon är såklart chockad och mår inte bra, sa Oskar Tallryd, stationsbefäl vid polisen i Region Stockholm Nord, tidigare till Aftonbladet.

Polisen fick under brottskvällen in vittnesuppgifter om att det kunde handla om tre gärningsmän. Om polisen söker efter fler personer vill Sanna Nesser inte uttala sig om.

Uppgifter: Fick skjuts på moped

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska kvinnan ha fått lift av tre män på en moped. Mitt under färden körde männen omkull mopeden och drog in kvinnan till ett buskage. Därefter skedde den misstänkta gruppvåldtäkten.

– Målsägande har färdats på en moped, det är det jag vet och kan kommentera, sa Mattias Lundström, stationsbefäl, under lördagen.

Efter gruppvåldtäkten flydde gärningsmännen från platsen på en moped. Enligt uppgifter till Aftonbladet har polisen spårat mopeden. Den har tagits i beslag och har genomgått en teknisk undersökning.

Enligt Aftonbladets källor har polisen även säkrat kroppsvätskor från en av de två gripna. Åklagare Nesser vill dock inte gå in på bevisläget.

– Jag kan inte bekräfta eller kommentera något, vi är i ett känsligt läge i utredningen och det råder förundersökningssekretess, säger Sanna Nesser.

Publicerad:
Publicerad: