Byggelevernas pik mot Trump på studenten

Foto: Privat
Studenternas pik mot Trump: ”Jag är stolt”
NYHETER

När eleverna på Strömbackaskolan i Piteå tog studenten passade de på att slänga iväg en känga åt både rasism, homofobi och Donald Trump.

– Jag skulle säga att medmänsklighet genomsyrar vår skola, säger Jonas Wallin, rektor på Strömbäckskolan.

Foto: Privat
Jonas Wallin rektor på Strömbäckskolan

Under fredagen tog elever på Strömbackaskolan i Piteå studenten. Under åkturen fanns det inte ett enda flak som åkte iväg med ett illa klingande budskap.

– För några år sedan var det ett flak som inte framgick med så gott exempel. Efter det har vi på skolan arbetat mer ingående för att alla ska ha en bra värdegrund på sina studentflak.

Men lärarna har inte satt upp några regler för vad man får skriva och inte.

– Eleverna har fått fria händer vad det gäller studentflaken, däremot har vi både diskuterat och samtalat kring ämnet. Jag skulle säga att medmänsklighet genomsyrar vår skola, men jag kan inte svara för hur eleverna har resonerat när de skrivit sina budskap.

”Spontant blev jag väldigt stolt”

Under studentdagen var det ett flak som utmärkte sig lite extra. Det var eleverna på bygg och anläggning som slängde en känga åt både Donald Trump, homofobi och rasism på en gång.

”Trump bygger mur mot the Mexican sea, vi bygger murar mot rasism och homofobi”, skrev eleverna på studentflaket.

– Ja det blev omtalat. Trump står ju för att han vill stänga gränserna till sitt land. Hans syn på homosexualitet är ju också lite tvärt om när det gäller vår tids utveckling. Här ville eleverna visa på raka motsatsen. Spontant blev jag väldigt stolt över att ha sådana elever på vår skola.

ARTIKELN HANDLAR OM

Rasism

Piteå