Störningar hos SF Bio stoppade biljettförsäljningen

NYHETER

På midsommardagen har SF Bio haft problem med biljettförsäljningen på sf.se och i sin app.

Felet beror på en driftstörning i biljettsystemet.

– Det senaste jag fått veta är att hemsidan fungerar igen, men att appen fortfarande krånglar, säger Thomas Runfors, informationschef på SF Bio.

Felet, som uppstod vid lunchtid på midsommardagen, beror på en driftstörning i SF Bios biljettsystem.

Klockan 18 uppgav informationschefen för SF Bio att sf.se fungerar igen och att appen fungerar med begränsad kapacitet.

– Det ska gå att boka biljetter via vår sajt. Appen krånglar lite fortfarande men man jobbar på det och vi hoppas att den kommer igång med full kapacitet under kvällen, säger Thomas Runfors, informationschef på SF Bio.

Fungerar på biograferna

Under dagen har det dock fungerat att handla biljetter på biograferna.

På SF:s Facebooksida informerar man själva om problemet:

På grund av en driftstörning går det just nu inte att köpa eller reservera biljetter på www.sf.se eller i våra appar. Vi beklagar det och hoppas kunna lösa problemet inom kort.

”Onödigt att ändra hela sidan”

Under inlägget har flera arga kommentarer publicerats under dagen. Bland annat riktas skarp kritik på SF:s nya hemsida.

”Det går inte ens att se vilka filmer som går vilka tider! Och ingen svarat heller när jag ringer kundservice. Illa!” skriver en berörd besökare.

”Har försökt komma in på er hemsida sen 10 imorse, i vissa fall kommer man inte ens in, och ibland är jag så nära att bara behöva betala men sen låser den sig och man måste börja om! Extrem onödigt att ändra hela sidan om de ska fungera sämre än innan”, lyder en av många arga kommentarer.

– Vi beklagar naturligtvis att det blir sånt här strul med nätbokningarna. Det är på nätet som de flesta köper biobiljetter. Vi får försöka ta reda på orsaken och se till att det inte upprepas, säger Thomas Runfors.

Är midsommarhelgen vanligtvis en stor biohelg?

– Det beror på vädret, men många väljer ofta att gå på bio vid dåligt väder. Vi har även många storfilmer och premiärer som går just nu, säger Thomas Runfors, informationschef på SF Bio.

ARTIKELN HANDLAR OM

SF Bio