Ung person hittad medvetslös utomhus – var sjukdomsfall

Av: Ebba Thornéus

Publicerad:
Uppdaterad:

En ung person hittades på onsdagsmorgonen medvetslös utomhus i Skellefteå.

Polisen misstänkte inledningsvis att personen kunde ha utsatts för brott men meddelade senare att det rörde sig om ett sjukdomsfall.

1 av 2 | Foto: Robert Granström

Larmet om händelsen inkom tidigt på onsdagsmorgonen.

En ung person hittades då medvetslös utomhus i Skellefteå.

Polisen var inledningsvis mycket förtegna kring händelsen men bekräftar att de vet vem personen är och att man misstänker att denne har utsatts för brott.

– Det är utifrån hur personen hittades som vi misstänker brott men vi vill inte gå ut med mer uppgifter just nu, säger Marie Andersson, presstalesperson vid polisen under onsdagsförmiddagen.

Polisen: Kan inte utesluta brott

Personen påträffades i närheten av en gångtunnel och kördes iväg av ambulans strax innan 06-tiden på morgonen.

Platsen spärrades av för teknisk undersökning under förmiddagen.

Vid 13-tiden hävdes avspärrningarna men polisen var fortfarande fåordig med uppgifter men bekräftade att personen är vid liv.

– Vi kan inte utesluta att ett brott har skett och vidtar därför alla åtgärder för att ta reda på vad som skett på den här platsen, säger Tobias Gustafsson, jourhavande förundersökningsledare i Västerbotten.

Polisen: Personen var sjuk

Även under torsdagen var det oklart vad som hänt personen.

– Vi står där vi stod i morse vi vet inte om det är ett brott eller ej, säger Malin Axroth, polisområdeskommunikatör i Skellefteå.

Men under fredagen hade polisen fått mer klarhet i händelsen och meddelade på sin hemsida att person som hittades medvetslös var sjuk och att det därmed inte finns någon misstanke om brott.

Polisen vill dock inte lämna några ytterligare uppgifter om fallet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN