Terrorkvinna stal Sannes identitet – döms till fängelse

NYHETER

Christine Connor lockade till sig män och försökte mörda poliser.

För att genomföra sina planer skapade hon en fejkprofil på nätet – med bilder av svenska bloggaren och modellen Sanne Andersson, som inte hade en aning om vad som pågick.

Nu har Connor dömts till 16 års fängelse, skriver Daily Mail.

1 av 2 | Foto: PA PHOTOS
Christine Connor (mitten) använde fejkkonto med bilder på svenska Sanne Andersson för att locka till sig män.

Christine Connor, 31, planerade och utförde attacker mot poliser på Nordirland där hon bor. Hon använde sig av sociala medier för att hitta män som kunde hjälpa henne att genomföra brotten.

För att väcka männens intresse skapade hon en fejkprofil på nätet. Bilderna stal hon av svenska bloggaren och modellen Sanne Andersson, 27, som inte hade en aning om vad som pågick.

”Vet inte varför hon valde just mig”

Sanne Andersson fick kännedom om vad som pågick för några år sedan när Säpo ringde upp henne, berättade Sanne Andersson för Aftonbladet morgon i maj.

– Kvinnan har använt bilderna för att locka till sig anhängare. Jag vet inte varför hon valde just mig. Jag antar att hon googlat fram bilder på någon blond svensk tjej och då föll jag i öppet mål eftersom jag är bloggare och har mycket bilder, har Sanna Andersson tidigare sagt till Aftonbladet. 

Män hjälpte till

Två män, Stuart Downes och Zachary Gevelinger, erbjöd sig att hjälpa Christine Connor. Downes bidrog bland annat genom att köpa sprängämnen till Connor.

Båda männen tog senare sina liv.

16 maj 2013 genomförde Christine Connor sin första attack mot poliser. Dådet misslyckades, men två veckor senare såg hon sin andra chans. 28 maj ringde Connor ett larmsamtal, ljög och sa att hon var en kvinna som var i fara i sitt hem i Belfast.

När polisen kom till platsen gömde sig Connor på en bakgata. Därifrån kastade hon två bomber mot polispatrullen.

Som tur var klarade sig poliserna utan skador. Splitter från bomberna hittades så långt som 35 meter från platsen.

Döms till fängelse

Nu har tingsrätten i Belfast dömt Christine Connor till 16 års fängelse. Domaren David McFarland sa till Connor att ”jag upplever dig som farlig” och att hon ”var hängiven en våldsfilosofi för att uppnå politiska mål”.

Bevisen mot henne beskrivs som överväldigande.

ARTIKELN HANDLAR OM

Nordirland

Belfast

Bedrägeri