Pr-experten: Anders Borg har handlat i panik

Anders Borgs agerande efter det vilda festandet förbryllar.

Han bad hela världen om ursäkt.

Trots att han sa sig ha fått en blackout och alltså inte visste vad som hänt.

– Det känns som att Anders Borg handlat i panik, säger pr-konsulten Marianne Djudic.

Hon jämför det med att försöka släcka en brand – med tändvätska.

Anders Borgs festande blev offentligt i förrgår morse. Efter det har både den förre finansministern och hans sambo Dominika Peczynski publicerat flera inlägg på sina Facebook-sidor.

Inget av dem har varit strategiskt smarta, anser pr-konsulten Marianne Djudic – som poängterar att hon ju inte vet vad som egentligen hänt.

– Det här att Anders Borg går ut på en helt öppen Facebook-sida som vem som helst kan läsa och ber alla i hela världen om ursäkt för något han inte ens vet vad det är - det var väldigt dumt, till att börja med, säger Marianne Djudic, vd på Taste PR.

”Skaffa kunskap”

Vad som än hänt så ska ursäkten riktas till de som drabbats och ingen annan, menar hon.

– Har man varit på fest, vaknar upp och inte minns något men börjar ana att det inte var något bra – då ser man till att skaffa sig kunskap först och främst. Man ringer upp värden och säger: ”Nu vill jag veta vad jag har gjort”. Sedan hanterar man det man ställt till med, säger Marianne Djudic.

Nu gjorde Anders Borg tvärtom.

Först bad han om ursäkt och ett drygt dygn senare skriver hans sambo att ”vi bad om ursäkt för säkerhets skull, utan att ha en bild av det som hänt. Nu har bilden klarnat.”

”Ta det privat”

Anders Borg själv skriver att det handlar om rykten.

– Det tyder på att de handlat i panik. Man kan inte gå ut med en offentlig ursäkt ”utifall att...”.

M-ledaren Anna Kinberg Batra kritiserade Anders Borg i går. Och han slog tillbaka med ett inlägg där han sa sig förstå de som tvivlar på hennes omdöme.

– Det är lika dumt att gå till attack offentligt. Man kan förstå om han känner sig besviken på sin gamla vän men det tar man upp privat - inte inför öppen ridå, säger Marianne Djudic.

Hon tycker att Anders Borg och Dominika Peczynski inte släckt någon brand med sitt agerande utan snarare öst på med tändvätska.

– Det som kunde ha varit små brandhärdar har förvandlats till en hel skogsbrand. För tio år sedan var krishantering lika med att lägga locket på. Nu har pendeln svängt åt andra hållet och man tror att allt ska läggas ut offentligt. Det har inte fungerat.

Anders Borg
Publisert:

LÄS VIDARE