Emma Nilsson, 24, begravde fel katt

1 av 2 | Foto: Privat
Emma trodde att hennes katt var död. Men hon begravde fel katt.
NYHETER

I söndags begravde Emma Nilsson, 24, från Halmstad, sin katt Bailey. På vägen hem önskade hon att han skulle sitta på trappen igen - och det gjorde han.

I söndags efterlystes ägaren till en röd och vit katt på Facebook i Halmstad. Katten låg död vid vägkanten och signalementen på katten stämde överens med Emma Nilssons katt Bailey. Hon blev förkrossad, vilket Hallandsposten var först med att berätta.

– Min granne ringde och frågade om Bailey var hemma, det var han inte. Han hade inte varit hemma på hela dagen. Jag tänkte direkt att det var han.

Emma ringde till sin mamma direkt, hon kunde inte åka dit för att hämta honom själv.

– Jag var så himla ledsen. När vi närmade oss med bilen såg jag honom, färgerna och storleken stämde precis.

Emmas mamma plockade upp katten, virade in den i en filt och lade den i baksätet.

– Sedan åkte vi hem till pappa på landet och begravde honom. Vi gjorde ett fågelbad på graven så att den inte skulle gå att gräva upp.

”Han betyder mycket för mig”

Emma gav ett sista känslosamt adjö och önskade att Bailey skulle sitta på trappen som vanligt igen när hon kom hem.

– Jag sa det högt. Jag var så ledsen, han betyder så mycket för mig. Det är en speciell katt.

När Emma kom hem några timmar senare fick hon sitt livs chock. På trappen satt Bailey och väntade på henne. Precis som vanligt.

– Jag trodde jag såg i syne först men det var ju han. Det jobbiga var ju att jag hade begravt någon annans katt.

Emma var lättad över att Bailey var hemma men tog sitt ansvar och berättade om händelsen på Facebook, men hittills har ägaren inte hört av sig.

”Alltså jag vet inte hur jag ska säga det här.. men katten som var påkörd var inte min. Både jag och min granne var hundra på att det var han för den såg exakt likadan ut men sen när jag kom hem så stod han vid dörren�� jag beklagar det hela och är rätt chockad efter ha trott hela dagen att min katt är död, han fick iaf en fin begravning i skogen bakom pappas hus” , skrev hon i inlägget.

ARTIKELN HANDLAR OM

Halmstad

Katter