Torbjörns chipsskämt får alla att skratta

En hylla med Estrellachips.
En hylla med Estrellachips.

Torbjörn ville skoja till det med chipsjätten Estrella – och när fullträffen satt blev gensvaret i sociala medier enormt.

– Det är roligt när folk uppskattar skämt, hoppas att Estrella också kan ta det som ett skämt, säger han.

Torbjörn Sjölin
Torbjörn Sjölin

På söndagsmorgonen bestämde sig Torbjörn Sjölin, 28, i Kalmar för att spela chipsleverantören Estrella ett litet spratt. Han skrev ett inlägg på deras Facebookvägg – där han tackade Estrella för att ha räddat hans liv.

Företaget svarade glatt:

”Tjena Torbjörn! Visst kan riktigt goda snacks kännas helt livsavgörande! Har du hittat en ny favorit i sortimentet?”

Föga anade Estrellas personal att det var precis det svaret Torbjörn önskade sig. Han hade bestämt sig för att ge sig på den ständiga käpphästen: chipspåsarnas storlek i relation till mängden snacks inuti.

”Ja jag fick akut andningsnöd då ventilationen gått sönder i lokalen jag befann och allt syre i rummet hade tagit slut. Då öppnade jag en av era påsar och eftersom de består av 90 % luft lyckades jag få tillräckligt med syre att ta mig ut. Ni är hjältar!”, svarade Torbjörn.

Skrattade åt skämtet

Gensvaret på hans kommentar till chipsföretaget har blivit enormt. Hundratals personer har gillat, delat och kommenterat inlägget de senaste dagarna. Men allting började egentligen på andra sidan jordklotet.

– Jag har en kompis i Chile som gjorde en liknande grej där. Så jag la ut ett bete... och Estrella svalde, säger Torbjörn.

Då var det bara att hugga tillbaks. Torbjörn är glad över de många muntra miner hans inlägget gett upphov till – och berättar att en kompis skickade en video där han skrattade i en halv minut åt skämtet.

– Det är alltid roligt när folk uppskattar skämt. Jag hoppas bara att Estrella också kan ta det som ett skämt.

Är det lika roligt även om man har stulit ett skämt?

– Det är klart att det är roligt att hitta på ett eget skämt, men det viktigaste är att folk får skratta, säger Torbjörn.

Hoppas på chips

Han har inte hört någonting från Estrella efter deras första svar, som föranledde hans uppskattade kommentar.

Känns det som att du ägde Estrella?

– Ja, precis. Så då vill man kanske få lite uppmärksamhet. Det hade inte varit fel om de skickade hem en sprängfylld påse, till exempel.

Vilken smak hade du velat ha i sådana fall?

– Sourcream är ju fina. Det är en klassiker. Annars hade jag mest velat fråga vad de tyckte om skämtet.

Aftonbladet har sökt pressansvariga hos Estrella utan resultat. Huruvida Torbjörn Sjölin kan vänta sig en fullproppad påse Sourcream-chips återstår alltså att se.

Publisert: