Föräldrar söker sina barn efter konsertexplosionen

avStaffan Dickson, Victor Stenquist

Publicerad:
Uppdaterad:

När Ariana Grande började sjunga kvällens sista låt skrev Eilidh MacLeod, 14, ett sms till sin mamma och berättade att hon och vännen Laura MacIntyre, 15, snart skulle vara ute.

Nästan 20 timmar senare återfanns Laura MacIntyre svårt brännskadad på sjukhus.

Eilidh MacLeod och många andra ungdomar saknas fortfarande.

1 av 5
Eilidh MacLeod och Laura MacIntyre saknas. Lauras pappa Michael har efterlyst dottern och hennes vän på Twitter.

Ariana Grandes konserter lockar generellt en ung publik. Konserten i Manchester under måndagskvällen var inget undantag.

Tonårstjejerna Eilidh MacLeod och Laura MacIntyre kommer från den lilla ön Barra, som tillhör den skotska ögruppen Yttre Hebriderna, och hade rest till Manchester för att få se sin idol Ariana Grande.

På ett hotell i staden satt Eilidhs mamma Marion MacLeod och väntade på tjejerna. Mot slutet av konserten fick hon ett textmeddelande från sin dotter, som skrev att Ariana Grande påbörjat kvällens sista låt och att de snart skulle vara ute.

När Marion MacLeod närmade sig arenan möttes hon av folk som sprang i panik. Hon kunde inte längre få tag på Eilidh och Laura och började därför leta efter dem på sjukhus och hotell i staden.

”Lauras första konsert”

Under tisdagen har Eilidhs pappa och båda Lauras föräldrar flugit från Yttre Hebriderna till Manchester för att delta i sökandet.

– Det var Lauras första konsert. Jag var lite tveksam över att hon skulle gå på en konsert så långt hemifrån, men hon verkade så glad, sa Lauras pappa Michael enligt The Telegraph.

Samtidigt uppmanade vänner och anhöriga folk att sprida en bild på flickorna i sociala medier.

”Min systerdotter och hennes vän var på Ariana Grande-konserten i kväll och har inte kunnat nås sedan explosionen. Snälla, låt oss hitta dem säkra och välbehållna”, skriver Eilidhs moster Margaret MacNeil på Facebook.

Under natten och tisdagsmorgonen har sociala medier fyllts med liknande meddelanden och bilder på ungdomar.

”Min lillasyster saknas från konserten”, skriver en man på Facebook.

”Alla, snälla hjälp mig att hitta min lilla tjej som är någonstans i Manchester. Jag är utom mig av oro och om du ser henne, be henne ringa sin mamma eller pappa”, skriver en annan man på Twitter.

”Är utom sig”

På tisdagskvällen, nästan 20 timmar efter konserten, hade 15-åriga Laura MacIntyre återfunnits svårt brännskadad på sjukhus. Det meddelade Angus MacNeil, lokalpolitiker från Yttre Hebriderna, som känner både Lauras och Eilidh MacLeods familjer.

Eilidh MacLeod saknas fortfarande.

– Jag har pratat med Marion MacLeod, Eilidhs mamma. Hon är utom sig som ni kan förstå, säger Angus MacNeil enligt The Telegraph.

Andra personer som efter konserten har efterlysts som saknade är Martyn Hett, 29, samt paret Chloe Rutherford, 17, och Liam Curry, 19.

Det sista livstecknet från paret är en selfie som de skickade till Liams mamma precis innan Ariana Grande gick upp på scenen.

1 av 16 | Foto: Goodman/LNP/REX/Shutterstock / Rex Features
1 av 7 | Foto: DARREN STAPLES / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM