Jonas packade väska ledde till polispådrag

avMalin Wigen

NYHETER

Jonas var på väg till en filminspelning när polisen stoppade bussen – på grund innehållet i hans väska, skriver Hallandsposten.

– Jag vet inte om jag tagit någon lärdom, kanske att jag ska packa bättre, jag är inte bra på att packa, säger Jonas Hansen till Aftonbladet.

Foto: Privat
Jonas Hansens rekvisita till filmen fick polisen att rycka ut.

I lördags packade regissören Jonas Hansen, 24, en väska med rekvisita inför en inspelning för en actionfilm. I väskan fanns bland annat en spindelman-mask och en soft airgun.

– Det är en sådan som folk brukar leka med, ett plastvapen. Jag fick inte ned hela i väskan så pipan på den stack upp lite.

Han hoppade på en buss i hemstaden Halmstad som skulle ta honom till Göteborg där han skulle träffa filmens skådespelare. Han var i sin egen värld när bussen plötsligt stoppades av flera polisbilar och tre poliser klev på.

– Jag visste någonstans att det var mig de var ute efter ”fan det är jag, det är en enorm Jonas-tabbe” tänkte jag, säger Jonas.

Och han hade rätt. Någon hade sett innehållet i Jonas väska och ringt polisen, i tron om att det var ett vapen. Poliserna ville se hans legitimation och bad honom följa med ut.

– De öppnade upp väskan och skrek: ”Vad är det här Jonas, vad ska du med det här till?”.

Jonas förklarade vem han var och att han var på väg till en filminspelning. Något de till en början inte trodde – de påpekade att det hela såg suspekt ut.

– Jag skämdes nästan lite, säger Jonas.

”Lite jobbigt att sitta inne”

Han greps misstänkt för förberedelse till rån och togs tillbaka till Halmstad för att förhöras. Förundersökningsledaren Ulrica Strömkvist berättade för Hallandsposten att de först såg det som allvarligt.

– Men han har en förklaring till varför han bar på föremålet, som vi nu håller på att kolla upp, sa hon till tidningen.

Efter att de fått bekräftat att Jonas var den han utgav sig för att vara släpptes han från häktet – men de behöll hans rekvisita. Trots händelsen hann han spela in filmen.

– Det var lite jobbigt att sitta där inne, jag fick inte ens ha mina kläder. De trodde säkert att jag var en terrorist. Men jag har ingen agg mot dem.

”Ska packa bättre”

Efter gripandet har kompisarna sagt att Jonas inte borde ha en massa vapen framme.

– Jag vet inte om jag tagit någon lärdom, kanske att jag ska packa bättre, jag är inte bra på att packa.

Stefan Gustafsson som är presstalesman hos polisen framhåller hur viktigt det är att inte bära på vapenliknande föremål, skriver Hallandsposten.

– För de som äger föremålet är det tydligt att det inte är ett riktigt vapen, men för omgivningen går det inte att avgöra. Inte ens vi poliser kan se om det är en replika eller äkta vapen, så man riskerar också att utsätta sig själv för fara. I det här fallet blev det ett onödigt pådrag, säger han till tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Halmstad

Vapen