Olycka på spåret vid Häggvik – flera sträckor avstängda

Av: Christina Smedbakken

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: JIMMY WIXTROM

NYHETER

En tågolycka har inträffat i närheten av Häggvik runt 15.30 under onsdagen. En person ska ha blivit påkörd av ett tåg och räddningstjänst är på plats.

– Det är en person som blivit påkörd. Jag vet inte om personen lever. Det hände i Häggvik, men jag vet inte om det var vid stationen eller däromkring, säger Trafikverkets presskontakt Katarina Wolfram.

Tågstopp på många sträckor

På grund av olyckan står flera tåg stilla längs vissa sträckor. Stoppet påverkar tågtrafiken mellan Stockholm C och Uppsala, och vidare mot Falun-Mora samt Gävle-Sundsvall och omvänt. SL pendeltåg mellan Uppsala och Stockholm C samt Märsta-Södertälje C och omvänt påverkas även, liksom Arlanda express tåg till och från Arlanda.

– Det är lite stökigt onekligen, säger Katarina Wolfram.

Oklart när stoppet är över

Prognos för när tågtrafiken kan återupptas är enligt Trafikverket för närvarande preliminärt klockan 18.30. För eventuell ersättningstrafik hänvisar de till respektive järnvägsföretag.

– Man vet om att det är väldigt mycket trafik som står stilla och störs av det här, så man försöker vara så snabba som man kan, säger Katarina Wolfram.

Artikeln uppdateras.

Publicerad: