Pojke allvarligt skadad efter hissolycka

Publicerad 2023-06-01

Genrebild.

En pojke i förskoleålder har skadats allvarligt efter en hissolycka i Göteborg.

Pojken hade klämt fast benet i en hiss och under räddningsinsatsen så föll han rakt ned i schaktet.

– Våra tankar går givetvis till pojken och dennes anhöriga, säger Lars Klevensparr, förbundsdirektör på räddningstjänsten i Göteborg.

Vid 08.30-tiden i går onsdag larmades räddningstjänsten och ambulans till en adress i stadsdelen Johanneberg i Göteborg. En pojke hade klämts fast i en hiss mellan gallergrinden och hissen i en äldre bostadsfastighet. I samband med räddningsinsatsen föll han ned i hisschaktet och skadades allvarligt.

– När vi kommer fram till platsen ska pojken sitta fast med benet på något sätt. Vad som händer sedan vet jag inte riktigt men han faller rakt ned i schaktet, fem våningar, säger Lars Klevensparr, förbundsdirektör på räddningstjänsten i Göteborg.

Pojken, som enligt räddningstjänsten är i förskoleålder, fick omedelbar hjälp på plats av brandmän i form av hjärt-lungräddning medan man väntade på att ambulans kunde föra honom till sjukhus.

Händelsen har anmälts till Arbetsmiljöverket och i går startade kommunen en krisgrupp för anhöriga och de brandmän som var på platsen.

– Brandmännen mår kolossalt dåligt, jag tror aldrig jag sett mina brandmän må så dåligt. Mina tankar går direkt till pojken och dennes anhöriga, säger Lars Klevensparr.

Under dagen har både räddningstjänst och polis varit på platsen för olyckan och man undersöker nu hur man ska gå vidare med ärendet.

– Vi har fått in en anmälan om grovt vållande till kroppsskada, säger Stefan Gustafsson, vid polisens regionledningscentral i Göteborg.

Pojken som fördes till Sahlgrenska sjukhuset har i dag fortsatt vårdas med allvarliga skador, enligt Sahlgrenskas presstjänst.

Genrebild.

Följ ämnen i artikeln