Explosion vid bostadshus kopplas till mordet i Rinkeby

En port och en trappuppgång skadades när en explosion inträffade i södra Stockholm.

Polisens teori är att sprängningen kan ha en koppling till juldagsmordet i Rinkeby.

Nu utökar polisen sin närvaro i området.

Under gårdagen larmades polisen till ett bostadshus i Enskededalen i södra Stockholm efter kraftiga smällar. Nationella bombskyddet var på plats och konstaterade att det rörde sig om om sprängning.

En port, en trappuppgång och ett element skadades i samband med den kraftiga smällen.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

– Polisen kommer spärra av ett område där nu och inväntar en teknisk undersökning av platsen, sa polisens presstalesperson Rebecca Landberg under gårdagskvällen.

Ärendet kommer att utredas vidare av polis. Polisens teori är att sprängningen kan ha en koppling till mordet i Rinkeby på juldagen, där en man i 30-årsåldern sköts till döds. Detta enligt uppgifter till Aftonbladet.

Måltavlan befinner sig utomlands

Efter sprängningen ska mörkklädda män ha setts springa från platsen. Delar av en handgranat ska ha hittats vid platsen, enligt uppgifter.

Polisen har pratat med vittnen och boende i huset som drabbades av explosionen. Ingen ska ha kommit till fysisk skada och ingen har gripits misstänkt för brottet.

Polisen misstänker att en person som bor på adressen ska ha varit måltavla i samband med sprängningen. Personen har förekommit i utredningen av mordet på Einar, och befinner sig enligt uppgifter till Aftonbladet utomlands.

På onsdagsmorgonen meddelade polisen att den tekniska undersökningen blivit klar under natten. Polisen ska nu utöka sin närvaro i området för att kunna svara på frågor och för att kunna hjälpa till i utredningen.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN