Flera gripna efter våldsvågen – knark och vapen i beslag

STOCKHOLM/SUNDSVALL. Polisen slog till i Sollentuna, Solna och Sundsvall under torsdagskvällen.

Flera personer har gripits och knark och vapen har tagits i beslag.

Insatserna kopplas till den senaste våldsvågen i Stockholm, enligt Aftonbladets uppgifter.

En kamp om kontrollen över narkotikahandeln i Sundsvall misstänks ligga bakom flera av de våldsdåd som skakat Stockholm under de senaste veckorna.

Polisen har förstärkt bevakningen av en rad platser i både Västernorrland och huvudstadsområdet – och under torsdagen genomfördes blixttillslag på flera håll.

Vid 15-tiden slog polisen till mot en bil i Sollentuna där fyra personer kunde gripas. De misstänkta för inblandning i den senaste tidens våldsamheter, enligt Aftonbladets uppgifter.

Polis letar efter bevis på platsen i Solna.
Polis letar efter bevis på platsen i Solna.
Polisinsats i Sundsvall.
Polisinsats i Sundsvall.

Har planerats i hemlighet

Vid 21-tiden genomfördes också tillslag på flera platser i Sundsvall. Ett flertal personer kunde gripas, och både vapen och narkotika togs i beslag. En hyrbil skriven på en adress i Stockholmsområdet undersöktes också vid tillslaget.

Enligt polisen är insatsen ”en del i polisens intensiva arbete mot kriminella aktörer i Sundsvall”.

Källor uppger för Aftonbladet att räderna har planerats under stort hemlighetsmakeri. De genomfördes huvudsakligen av den regionala insatsstyrkan.

– Vi har bistått framförallt genom att köra gripna personer till stationen, säger Hanna Stoltz, yttre befäl på polisen i Medelpad.

”Hann springa i väg”

Strax därefter slog polisen till mot en adress i Råsunda, norr om Stockholm, där två personer kunde gripas efter att ha försökt fly från polisen.

Ett flertal patruller kallades till platsen, och hundförare sökte under bilar och i buskar i området.

– Vi hade personal som arbetade mot de här personerna som fick syn på dem. Man ville kontrollera och eventuellt frihetsberöva dem. Den första personen greps ganska omedelbart. Den andra hann springa iväg men greps efter 10–15 minuter, säger Stockholmspolisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

De båda personerna misstänks för grovt brott mot vapenlagen, enligt polisen.

På fredagsförmiddagen kommer Åklagarmyndigheten att gå ut med mer information om räderna i Sundsvall.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN