Minister i Niger död i covid-19

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Nigers huvudstad Niamey, nära gränsen mot Burkina Faso.
Foto: TT
Nigers huvudstad Niamey, nära gränsen mot Burkina Faso.

Coronaviruset har slagit till mot regeringen i Niger. Landets arbetsmarknadsminister, Mohamed Ben Omar, har avlidit i sviterna av viruset, rapporterar landets public service-kanal Tele Sahel.

Den 55-årige socialdemokratiske ministern avled i söndags på ett sjukhus i huvudstaden Niamey. Han har tidigare varnat för coronaviruset och uppmanat landets arbetare att skydda sig.

– Covid-19 är verkligt, det är inte ett sinnestillstånd. Det är dödligt. Det dödar. Det sprider sig med ljusets hastighet, sade Mohamed Ben Omar i ett nyligen inspelat meddelande som tv-stationen har sänt.

Omar har under 2000-talet varit parlamentsledamot och haft flera ministerposter i Niger. Han var först medlem i partiet Samling för demokrati och framsteg, innan han bildade landets socialdemokratiska parti. Omar har varit arbetsmarknadsminister sedan 2017, allierad med president Mahamadou Issoufous parti Demokrati och socialism.

I Niger har hittills 755 personer bekräftats smittade med coronaviruset, varav 37 har avlidit. Landet har stängt sina gränser, utlyst nödläge, stängt skolor och spärrat av huvudstaden.

Publicerad:

LÄS VIDARE