Dömd till döden för knivattack mot artister

avTT

Publicerad:
Foto: AP/TT
Musikfestivalen MDL Beast i Saudiarabiens huvudstad Riyad förra helgen, ett exempel på liberaliseringar i kulturlivet i landet. Arkivbild

En domstol i Saudiarabien har dömt en jemenitisk man till döden för en knivattack mot en gästande spansk teatergrupp, rapporterar en statlig saudisk tv-kanal.

Fyra av skådespelarna skadades i knivdådet den 11 november, enligt spanska myndigheter. Det ägde rum under en musikalföreställning i en park i Riyad.

Det var den första attacken i sitt slag sedan kungadömet börjat lätta på reglerna för offentliga kulturevenemang. Gärningsmannen har inte angett något motiv men enligt tv-kanalen ska han ha lytt order av en al-Qaida-ledare i Jemen.

Samtidigt meddelar polisen i Riyad att 88 personer har gripits misstänkta för olika slag av trakasserier den senaste veckan. Det sker sedan kvinnor klagat i sociala medier över att de utsatts för trakasserier på den stora musikfestivalen MDL Beast i Riyad, även den ett resultat av liberaliseringar som drivits igenom av kronprisen Mohammed bin Salman.

Publicerad: