Haven

Här strandade tusentals penisfiskar

Av: 

Jasmin Lindberg

NYHETER

Tusentals penisfiskar hittades på en strand i Kalifornien.

Djuren spolades upp ur havet efter en kraftig storm. Nu har flera strandbesökare chockerats av deras speciella utseende.

– Jag har hört flera fantasifulla teorier om att de ser ut som förstörda korvar, skriver biologen Ivan Parr i tidningen Bay Nature.

Ett helt gäng marina varelser hamnade på en strand i norra Kalifornien efter en storm. Urechis Caupo, som de heter, brukar att leva i U-formade hålor långt ner under sanden. Till storlek är de cirka 25 centimeter och ser ut som rosa maskar.

Penisfiskarna upptäcktes av biologen Ivan Parr under början av december.

Experter har hittat bevis på dessa varelser i historien, eftersom det finns U-formade hålor som går tillbaka 300 miljoner år. De livnär sig på plankton, bakterier och andra småpartiklar från havet, något som Daily Mail rapporterat om. Djuren kan leva upp till 25 år.

Smakar förvånansvärt sött

Penisfiskar är ett lätt byte för hajar, utter, måsar och människor. Enligt experter är de helt ofarliga och passiva. De kan finnas på sällsynta platser i USA, men också i Sydkorea, Japan och Kina, rapporterar Daily Mail.

De som har smakat på dessa marina varelser har sagt att de smakar salt och förvånansvärt sött. Enligt tidningen serveras de ofta med en smakrik sås gjord av sesamolja och salt eller med kryddsättning av vinäger och gochujang.

ANNONS

Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

LÄS VIDARE

Krigsveteran fick annan mans penis: Bästa beslutet någonsin

ÄMNEN I ARTIKELN

Haven

Nature

Kalifornien