Älvsjö

Sveriges bästa macka

Av: 

Andreas Ekström

NYHETER

Viktor Lind är bäst i Sverige på att göra mackor.

Det står klart efter att Mack–SM avgjorts på Stockholmsmässan under fredagen.

– Jag trodde inte på mig själv från början men det gick bra till slut, säger han.

SM-vinnaren jobbar till vardags som kock och delägare på Scandwich, en restaurang som specialiserat sig på mackor och smörgåsar. Det var andra gången som han ställde upp i tävlingen och inför årets SM-final trodde han inte att han skulle ha en chans att vinna. Men Viktors vinnarmacka föll juryn i smaken. Smörgåsens pålägg bestod bland annat av ångad kål, sojamarinerad portabellosvamp, karamelliserad lök och dragonpicklad morot och en vegansk harissamajonnäs.

– Det är en macka med mycket grönsaker, jag försökte få in smaker och influenser från hela världen. Det var lite chili, soja och en vegansk riccotta gjord på cashewnötter, säger Viktor Lind till Aftonbladet.

Ett kvitto på hög klass

Även juryn gillade att det var mycket smaker och i motiveringen kunde man läsa att smörgåsen var en finstämd smakexplosion.

– Det betyder mycket, att få ett kvitto på att det jag gör till vardags håller hög klass, säger Viktor om juryns beskrivning av hans macka.

Men SM-guldsmackan är inte favoritsmörgåsen just nu för Sveriges bästa smörgåskock.

– Man tröttnar på sina egna smaker ibland, men just nu tycker jag svamp och fänkål är gott om man ska göra en enkel kvällsmacka, säger Viktor Lind.

ANNONS

Missa inte: Den nya muminmuggen "Fiske" finns hos Cervera – köp den nu!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Älvsjö

Sverige